olav

olav

Olav Lindekleiv

Spilløkter

4

spillere
Between Two Castles of Mad King Ludwig : 21.12.2018 av olav
Spilt av petter AnetteM olav Joodi

Veldig enkelt, men samtidig en del dybde. Det spilles to runder, hvor hver spiller får en bunke rom-brikker. Man velger så å beholde to rom, og sender resten videre. Så legger man på en rombrikke på hvert av sine slott, som man bygger sammen med hver av sine to naboer. Til slutt scorer man poeng basert på slottets rom, og det dårligste av sine to slott er det som teller til slutt. Med andre ord må man prøve å gjøre begge slottene best mulig. Skalerer også bra til flere spillere!

3

spillere
Stone Age : 09.12.2018 av Joodi
Spilt av AnetteM olav Joodi

Veldig vakkert spill. Kjempe enkelt å lære seg, og et gøy spill som passer for alle. Har sine mangler, men veldig gøy spill uansett! :) Worker placement i sin enkleste form

3

spillere
Piratoons : 02.12.2018 av olav
Spilt av olav +2 spillere

Definitivt ikke noe dypt spill, men enkel moro. Passer bra for barn, så lenge man har med en som kan reglene. Kule komponenter, med skattekiste og komponenter til piratskipene. Kun noen få regler, så spiller man 8 runder, og teller deretter opp poeng.

3

spillere
Behind The Throne : 18.11.2018 av olav
Spilt av olav +2 spillere

Regelboka var kort, og ikke veldig god, men etter litt søking på Youtube fant vi reglene greit forklart. Enkelt filler-spill med fokus på press your luck.

3

spillere
Imperial Settlers : 16.11.2018 av olav
Spilt av olav +2 spillere

Første gangen vi spilte dette. Veldig greie regler, og vi kom fort i gang. Fra den tredje runden begynte det å åpne seg opp, og man hadde mye ressurser og mange muligheter. Likte det veldig godt, så her blir det nok kjøp av noen utvidelser også!

4

spillere
Tortuga 1667 : 04.11.2018 av olav
Spilt av petter AnetteM olav Joodi

Endelig et bra piratspill! Enkelt spill hvor halvparten av spillerne er lojale til britene, mens resten er lojale til franskmennene. Ved oddetall er også nederlenderne med. Så må man villede de andre spillerne, og finne ut hvem man kan stole på, og plassere skattene uten å dele for mye informasjon, for tidlig. Veldig bra!

3

spillere
Burger Up : 04.11.2018 av olav
Spilt av petter AnetteM olav

Et spill om å lage burgere. Det kommer inn bestillinger, og så må man sette sammen de riktige ingrediensene for å få solgt sine burgere. Større burgere gir bedre betalt, men venter man for lenge, kan noen levere en litt mindre burger, litt tidligere, og dermed stikke av med poengene. Flotte illustrasjoner!

3

spillere
Terraforming Mars : 02.11.2018 av olav
Spilt av olav +2 spillere

Spilte med to nye spillere, uten drafting. Det tok ganske lang tid, men var veldig moro, og falt i smak hos alle. Et av mine favorittspill!

3

spillere
Dominion : 14.10.2018 av olav
Spilt av olav +2 spillere

Lite aggressive kort på bordet, og mange kort for å skaffe penger, så 6-er-bunka gikk ganske fort. Bra tempo. Alltid gøy!

4

spillere
Brass: Birmingham : 12.10.2018 av olav
Spilt av petter AnetteM olav Joodi

Et skikkelig lekkert spill, med veldig solide mekanikker! Man bygger opp et handelsnettverk og produserer ressurser som en selv eller andre kan benytte seg av senere. Overflod av ressurser fører til lite etterspørsel, og lite poeng å hente, mens om du kan levere noe de andre spillerne har behov for, får man svært godt betalt. Virkelig et spill man bør prøve om man får muligheten!

4

spillere
Colt Express : 12.10.2018 av olav
Spilt av petter AnetteM olav Joodi

Vi spilte to ganger. Lett å komme inn i, og det går fort å spille. Andre gjennomspilling gikk veldig fort - eller så føltes det i hvert fall sånn! Et spill som passer for de aller fleste.

6

spillere
Eggs and Empires : 18.09.2018 av olav / Brettspill Vennesla
Spilt av cterjesen olav +4 spillere

Det fungerte bra med seks spillere, selv om plasseringen til tie breakeren nok hadde litt for mye å si. Spillet er nok best med 3-4 spillere. Kjapt å spille, og kjapt å lære bort!

3

spillere
Eggs and Empires : 07.09.2018 av olav
Spilt av olav +2 spillere

Dette er definitivt et spill jeg kommer til å dra frem som et alternativ til Exploding Kittens og andre korte partyspill. Hvis man bare spiller en runde, fremfor de tre som er vanlig, så går det veldig fort å spille.

3

spillere
7 Wonders : 07.09.2018 av olav
Spilt av olav +2 spillere

Veldig moro! Kun ett poeng mellom første og andre plass.

4

spillere
This War of Mine: The Board Game : 31.08.2018 av olav
Spilt av petter AnetteM olav Joodi

Et veldig interessant spill. Man styrer ikke hver sin karakter, men bytter på å spille ulike faser. En person spiller ut morgenen, så overtar neste spiller på dagen osv. Dette gjentas dag for dag, og pga. antall ulike faser får man tildelt forskjellige ting å gjøre hver dag. Et vanskelig spill, og vi var sikre på at vi kom til å tape flere ganger, før vi klarte å redde oss inn. En gjennomspilling tar lang tid, men spillet lar gruppen lagre under veis. Vi rakk ikke å bli ferdig på en kveld.

3

spillere
7 Wonders : 26.08.2018 av olav
Spilt av olav +2 spillere

Vi hadde spilt 7 Wonders sammen en gang tidligere, men det var over et år siden. Ganske greit å komme inn i. Et veldig bra spill som kommer på bordet alt for sjeldent.

3

spillere
Eggs and Empires : 26.08.2018 av olav
Spilt av olav +2 spillere

Første gangen vi spilte dette, men reglene var enkle, og spillet var raskt å komme inn i. Vi spilte to ganger, med tre runder hver gang. Bra flyt. Veldig bra med tre spillere. Jeg vil tro det kan bli ganske uoversiktlig med 6 spillere, men det hadde vært gøy å prøve.

3

spillere
Bunny Kingdom : 24.08.2018 av olav
Spilt av petter olav Joodi

Veldig gøy! Man tar to kort, og sender resten videre til neste spiller, litt som i 7 Wonders, og man scorer poeng ut fra antall tårn og antall ressurser man produserer på hver eiendom. I tillegg har man hemmelige oppdrag osv. som scorer poeng helt på slutten.

3

spillere
The 7th Continent : 24.08.2018 av olav
Spilt av petter olav Joodi

En av de mer frustrerende spilløktene vi har hatt. Planen var klar, men viste seg å være ekstremt vanskelig å gjennomføre. Likevel et helt fantastisk spill!

5

spillere
Camel Up : 21.08.2018 av olav / Brettspill Vennesla
Spilt av olav Joodi +3 spillere

Veldig gøy spill, men det blir litt for tilfeldig når man er såpass mange spillere. Når man kaster så gir man veldig mye informasjon til de neste par spillerne, og da er plutselig alle de "enkle" poengene plukket innen det er din tur igjen. Ser for meg at 3-4 spillere er det ideelle her.

6

spillere
Secret Hitler : 21.08.2018 av olav / Brettspill Vennesla
Spilt av olav +5 spillere

Vi fikk bare spilt en runde, og spillet var nytt for nesten alle spillerne. Det hadde nok blitt mer kaos og slenging av påstander i runde to, når alle kunne spillet. Klar for å spille igjen på neste treff!

4

spillere
Kingdomino : 21.08.2018 av olav / Brettspill Vennesla
Spilt av olav +3 spillere

Enkelt spill hvor man bygger et landskap rundt slåttet sitt, og til slutt scorer poeng basert på størrelse og antall kroner innenfor hvert område av hver type.

4

spillere
Camel Up : 18.08.2018 av olav
Spilt av olav Joodi +2 spillere

Vi testet dette hos Grimfield Games i Grimstad. Veldig enkelt, og kjempemorsomt. Det endte som det ofte gjør - med kjøp av spillet etterpå.

4

spillere
Flamme Rouge : 18.08.2018 av olav
Spilt av olav Joodi +2 spillere

Vi fikk testet dette på åpningen av Grimfield Games sin butikk i Grimstad. Ingen av oss var særlig interesserte i sykling, men vi ble overrasket over hvor bra spillet var.

3

spillere
Colt Express : 10.07.2018 av olav
Spilt av olav +2 spillere

Ingen av oss hadde spilt det før, men reglene var enkle og vi kom fort i gang. Morsomt og kaotisk, spesielt når man spiller skjulte kort i tunellene.

5

spillere
Exploding Kittens : 23.06.2018 av olav
Spilt av olav +4 spillere

Ingen av de andre hadde spilt spillet før, men de kom fort inn i det, og vi spilte mange runder. Perfekt spill på hyttetur!

3

spillere
The 7th Continent : 21.05.2018 av olav
Spilt av petter olav Joodi

Prøvde på nytt på første curse. Vi visste hva vi måtte gjøre, så vi gikk fort frem, men det gikk ikke helt etter planen. Vi kan fremdeles klare det, så planen er å fortsette der vi slapp.

4

spillere
Terraforming Mars : 30.04.2018 av olav
Spilt av petter AnetteM olav Joodi

Nesten ett år siden sist, så det ble litt repetering av regler i starten. Etter hvert ble flyten veldig bra, og vi hadde det veldig moro! Definitivt et spill vi bør få spilt oftere.

4

spillere
Visitor in Blackwood Grove : 06.04.2018 av olav
Spilt av petter AnetteM olav Joodi

Veldig raskt spill, og veldig moro. Det føltes litt som en veldig light-versjon av Mysterium. Et romvesen spiller på lag med en liten unge, mot NSA, FBI, CIA osv. og skal gi ut hint til de andre spillerne. Det er så først om å gjøre å finne ut hvilken type gjenstander romvesenet ønsker å kommunisere (f.eks. gjenstander laget av metall). Det var litt knot med reglene, men når vi kom i gang gikk det veldig fort, og vi spilte flere runder.

3

spillere
Sheriff of Nottingham : 30.03.2018 av olav
Spilt av olav +2 spillere

Lenge siden jeg hadde hatt dette på bordet, men det var like moro som det alltid har vært.

3

spillere
Port Royal : 30.03.2018 av olav
Spilt av olav +2 spillere

Spillet var nytt for en av spillerne, men vedkommende endte opp med å vinne. Kanskje ikke så uvanlig i et "press your luck"-spill der de som kjenner spillet fort kan ta litt for store sjanser mot nye spillere.

3

spillere
Roll Player : 23.03.2018 av olav
Spilt av petter cterjesen olav

Mange kjente mekanikker, men kombinert på en ny måte. Mange måter å score poeng på, og selv om det er veldig mye bruk av terninger så føles det ikke så veldig tilfeldig likevel. Det er mange muligheter for å endre verdier på terningene, flytte dem osv. slik at man kan komme godt ut av det med dårlige terningkast.

3

spillere
Kraftwagen : 23.03.2018 av olav
Spilt av petter cterjesen olav

Nytt spill for oss. Man skal drive bilfabrikk i tyskland, og må forske frem bedre motorer og karosseri, samt sende biler ut på markedet basert på de tilgjengelige kjøpernes preferanser. Ganske forvirrende i starten da det var mye og litt uoversiktlig tekst i regelboka. Men etter hvert gikk det bedre og ble ganske moro.

4

spillere
Gloomhaven : 30.11.2017 av petter
Spilt av petter AnetteM cterjesen olav

Første bosskamp, og det gikk kjempebra! Utrolig imponert over Gloomhaven så langt. Fascinerende med initiativ-systemet, friskt pust fra all terningkastingen i mange andre spill!

3

spillere
Gloomhaven : 23.11.2017 av petter
Spilt av petter AnetteM olav

Idag var vi ikke full gruppe, men vi prøvde oss igjen på første scenario, og klarte det med glans! I tillegg tok vi en tur til Gloomhaven. Alt gikk mye smidigere denne gangen, og alle i gruppen følte de hadde fått en mye bedre forståelse for spillet denne gangen. Neste gang blir det scenario 2!

4

spillere
Gloomhaven : 19.11.2017 av petter
Spilt av petter AnetteM cterjesen olav

Første gang vi testet Gloomhaven. Prøvde oss gjennom scenario 1 og gikk dessverre tom for kort før vi rakk og fullføre. Det var mye å sette seg inn i, men vi lærte en god del om spillet på denne "testrunden".

3

spillere
Welcome to the Dungeon : 15.10.2017 av petter
Spilt av petter AnetteM olav

Første gang vi testet spillet. Det gikk raskt å lære seg reglene, og alle sammen var enige om at vi likte spillet. På tross av sitt lite format og få komponenter, så leverer Welcome to the Dungeon! Spillet er raskt unnagjort, og er et bra "pausespill" eller spill man enkelt kan introdusere til familie og venner!

4

spillere
Arcadia Quest: Inferno : 30.09.2017 av petter
Spilt av petter AnetteM cterjesen olav

Første gang "gruppa" prøvde spillet. Vi spilte gjennom første oppdrag i campaignen "Beyond the Gates". Da spillgruppen normalt spiller samarbeidsspill, var det nok litt uvandt for mange med et spill med veldig fokus på PvP. Det var mye å sette seg inn i med en gang, men jeg tror vi er bedre rustet til å spille det neste gang. Kule miniatyrer!

6

spillere
Sheriff of Nottingham : 09.09.2017 av petter
Spilt av petter AnetteM cterjesen olav +2 spillere

Utrolig artig spill. Vi var seks spillere, og selv om spillet støtter opptil fem spillere fungerte det overraskende bra. Rundene tok lengre tid, og det blir nok noe nedetid (selv om det ikke trenger å være det hvis alle er med å lever seg inn i rollene og lager litt intriger), men alt i alt var det en vellykket spilløkt.